Actueel

 

Handreiking begeleidingsnoodzaak: handig hulpmiddel

woensdag, 19 september 2018

Sinds mei 2018 is de ‘handreiking vaststelling begeleidingsnoodzaak’ gratis beschikbaar. Met dit hulpmiddel kunnen professionals vaststellen op welke aspecten een cliënt met beperkingen werkaanpassing en begeleiding nodig heeft als hij of zij aan het werk gaat. De handreiking is vooral bedoeld voor toepassing aan het begin van een arbeidstoeleidings- of re-integratieproces: als nog niet bekend is welk werk de cliënt gaat doen. Professionals waren nauw betrokken bij de ontwikkeling.

Lees meer

Nieuwe medewerkers

maandag, 10 september 2018

Afgelopen zomer heeft APE Public Economics weer 2 nieuwe medewerkers mogen verwelkomen: Anne Brons en Sam Huberts.

Lees meer

Nieuwe vacature: junior kwantitatief onderzoeker

dinsdag, 28 augustus 2018

Als junior kwantitatief onderzoeker houd je je bezig met het oplossen van complexe beleidsvraagstukken in de publieke sector. Dit doe je door grote hoeveelheden data te bestuderen, en op zoek te gaan naar patronen, verklarende analyses en voorspellende modellen.

Lees meer

Significant Groep verhuist naar Utrecht Leidsche Rijn Centrum

dinsdag, 10 juli 2018

Na een hele mooie tijd in Barneveld en Den Haag gaat de Significant Groep verhuizen naar Utrecht Leidsche Rijn Centrum, het prachtige en fonkelnieuwe tweede stadscentrum van Utrecht! De verhuizing vindt vanaf 1 januari 2019 gefaseerd plaats. De Significant Groep bestaat uit drie dochterondernemingen (Significant, APE en Inkopenvoor) die ieder toonaangevend zijn op het gebied van onderzoek, data analytics, inkoopadvies en dienstverlening voor de publieke sector. Met de verhuizing voegt Significant Groep de drie labels samen op deze centrale locatie in Nederland. Wij zijn er erg blij mee!

Lees meer

Onderzoek APE naar knelpunten en successen banenafspraak in de overheidssector

dinsdag, 03 juli 2018

APE heeft in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoek gedaan naar de knelpunten en mogelijkheden voor de overheid om de banenafspraak te realiseren.

Lees meer

APE-onderzoeken in het kader van de Wmo

vrijdag, 08 juni 2018

Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. Gemeenten bieden maatschappelijke ondersteuning in de vorm van verschillende voorzieningen.

Lees meer

Kom naar onze workshop op de Dag van het Evalueren!

donderdag, 21 september 2017

Op vrijdag 29 september verzorgen APE en MDF een interactieve workshop op de Dag van het Evalueren van Vice Versa. Aan de hand van onze evaluatie van het Private Sector Investeringsprogramma (PSI) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaan we met het publiek in gesprek over de uitdagingen van evaluaties van private sector programma’s.

Lees meer

APE Public Economics wordt onderdeel van Significant

vrijdag, 15 september 2017

APE Public Economics B.V. wordt onderdeel van advies- en onderzoeksbureau Significant. Beide bureaus behoren tot de top van de Nederlandse onderzoeks- en adviesmarkt. Door de bundeling van krachten ontstaan schaalvoordelen die het mogelijk maken om opdrachtgevers in de volle breedte van het publieke domein te ondersteunen. APE is met ingang van heden een 100% dochter van Significant. APE blijft als zelfstandige werkmaatschappij actief en blijft gevestigd in Den Haag. De huidige partners Peter Wilms en Leo Aarts houden hun leidende rol. Philip de Jong zal met ingang van 2018 als associate partner aan APE zijn verbonden. Ruud Plu en Michiel Blom van Significant vormen samen met Leo Aarts de nieuwe directie van APE.

Lees meer

Gratis training voor handreiking begeleidingsnoodzaak!

donderdag, 29 juni 2017

APE en Coronel Instituut (AMC) zoeken arbeidsdeskundigen, jobcoaches, klantmanagers, consulenten en professionals van VSO en PrO, SW-bedrijven en andere organisaties voor deelname. Voorwaarde: in het huidige werk regelmatig moeten vaststellen van de begeleidingsnoodzaak tijdens het werk van mensen met structureel functionele beperkingen, op het moment dat die werkplek nog niet bekend is. Accreditatie wordt aangevraagd.

Lees meer

Meewerken aan ontwikkeling handreiking begeleidingsnoodzaak?

donderdag, 29 juni 2017

APE en Coronel Instituut (AMC) zoeken per direct arbeidsdeskundigen, jobcoaches, klantmanagers, consulenten en professionals van VSO en PrO, SW-bedrijven en andere organisaties voor deelname. Het is onderdeel van een UWV-subsidieonderzoek. Beperkte tijdsinvestering in de periode juli-september. Voorwaarde: in huidige werk regelmatig moeten vaststellen van de begeleidingsnoodzaak op het werk van mensen met structureel functionele beperkingen, op het moment dat die werkplek nog niet bekend is.

Lees meer