Actueel

 

Bijstandsbudgetten 2019

maandag, 08 oktober 2018

Na bekendmaking van de voorlopige bijstandsbudgetten 2019 heeft APE een eerste overzicht en analyse gemaakt van de belangrijkste verschuivingen voor gemeenten.

Lees meer

APE presenteert de handreiking onboarding gemeenten op het A+O fondsen festival

vrijdag, 05 oktober 2018

In samenwerking met de gemeente Helmond en Waterschap Hollandse Delta heeft APE de handreiking onboarding gemeenten ontwikkeld. Op het A+O fondsen festival presenteerden we de handreiking tijdens de workshop 'welkom onboard'

Lees meer

Nieuwe medewerker

woensdag, 03 oktober 2018

Per 1 oktober hebben wij een nieuwe medewerker mogen verwelkomen: Marilou Vlaanderen. Ze gaat aan de slag als junior kwantitatief onderzoeker. Na haar bachelor Economie aan de universiteit van Tilburg te hebben afgerond, heeft ze haar Master graad in Economic Development and Growth cum laude behaald aan de universiteit Carlos III in Madrid. Binnen APE zal Marilou het team versterken door zich vooral over kwantitatieve kant van onderzoek te ontfermen. Ze werkt momenteel mee aan een hands-on evaluatie, waar haar passie voor dynamische modellen goed van pas zal komen.

Lees meer

Ontwikkeling van partnerrelaties van gedetineerden tijdens en na detentie

vrijdag, 28 september 2018

In het Tijdschrift voor Criminologie is recentelijk een artikel verschenen van Anne Brons, in samenwerking met Paul Nieuwbeerta (Universiteit Leiden) en Anja Dirkzwager (NSCR), over de ontwikkeling van de partnerrelaties van gedetineerden zowel tijdens als na detentie.

Lees meer

APE presenteert ''welkom onboard'' een handreiking onboarding gemeenten op A+O fondsen festival

woensdag, 26 september 2018

Nieuwe medewerkers efficiënt inwerken, zowel op inhoudelijk als sociaal vlak? Medewerkers snel binden aan jouw organisatie en medewerkers die sneller productief zijn? Aan de hand van ‘onboarding’ help je nieuwe medewerkers snel op weg!

Lees meer

''Welkom onboard'': een checklist voor gemeenten

maandag, 24 september 2018

In opdracht van het A+O fonds Gemeenten ontwikkelde APE een handreiking. Deze handreiking hebben we vertaald naar een toegankelijke checklist voor gemeenten die het onboarden van nieuwe medewerkers meer gestructureerd willen aanpakken. De handreiking is tot stand gekomen in samenwerking met de Talentregio, gemeente Oss, gemeente Helmond, gemeente Rotterdam, gemeente Kampen en de klankbordgroep ‘Meester in je Werk’ van het A+O fonds Gemeenten. Het gaat hierbij om input van nieuwe medewerkers, HR-medewerkers en inhoudelijk leidinggevenden. Tot slot is de handreiking gevalideerd door diverse mensen uit de gemeentelijke sector.

Lees meer

Handreiking begeleidingsnoodzaak: handig hulpmiddel

woensdag, 19 september 2018

Sinds mei 2018 is de ‘handreiking vaststelling begeleidingsnoodzaak’ gratis beschikbaar. Met dit hulpmiddel kunnen professionals vaststellen op welke aspecten een cliënt met beperkingen werkaanpassing en begeleiding nodig heeft als hij of zij aan het werk gaat. De handreiking is vooral bedoeld voor toepassing aan het begin van een arbeidstoeleidings- of re-integratieproces: als nog niet bekend is welk werk de cliënt gaat doen. Professionals waren nauw betrokken bij de ontwikkeling.

Lees meer

Nieuwe medewerkers

maandag, 10 september 2018

Afgelopen zomer heeft APE Public Economics weer 2 nieuwe medewerkers mogen verwelkomen: Anne Brons en Sam Huberts.

Lees meer

Nieuwe vacature: junior kwantitatief onderzoeker

dinsdag, 28 augustus 2018

Als junior kwantitatief onderzoeker houd je je bezig met het oplossen van complexe beleidsvraagstukken in de publieke sector. Dit doe je door grote hoeveelheden data te bestuderen, en op zoek te gaan naar patronen, verklarende analyses en voorspellende modellen.

Lees meer

Significant Groep verhuist naar Utrecht Leidsche Rijn Centrum

dinsdag, 10 juli 2018

Na een hele mooie tijd in Barneveld en Den Haag gaat de Significant Groep verhuizen naar Utrecht Leidsche Rijn Centrum, het prachtige en fonkelnieuwe tweede stadscentrum van Utrecht! De verhuizing vindt vanaf 1 januari 2019 gefaseerd plaats. De Significant Groep bestaat uit drie dochterondernemingen (Significant, APE en Inkopenvoor) die ieder toonaangevend zijn op het gebied van onderzoek, data analytics, inkoopadvies en dienstverlening voor de publieke sector. Met de verhuizing voegt Significant Groep de drie labels samen op deze centrale locatie in Nederland. Wij zijn er erg blij mee!

Lees meer